Kinderopvangfonds stopt, beweging gaat door

Het Kinderopvangfonds startte in 2007, maar stopt nu. De beweging die op gang is gebracht, gaat echter wel door! Dat bleek tijdens de slotbijeenkomst van Het Kinderopvangfonds in de Meervaart in Amsterdam. Er waren veel woorden van dank voor het belangrijke pionierswerk van het Kinderopvangfonds voor de ontwikkeling van de kinderopvang in Nederland en de bijdrage aan de verbindingen in de integrale kindcentra. AVS is altijd betrokken geweest als partner en blijft betrokken bij het PACT voor kindcentra.

Als afscheid lanceerde het Kinderopvangfonds een routekaart met vier aanbevelingen voor de vorming van een nieuw kabinet. Voorzitter Gijs van Rozendaal bood deze aan aan Tuncay Uyanik, directeur Kinderopvang van SZW, en Fons Dingelstad, directeur Kennis van OCW.

De vier aanbevelingen in het kort:

  • Een geleidelijke stelselherziening
  • Elk kind toegang tot kinderopvang
  • Geen ouderbijdrage voor lage inkomens
  • Geen toeslagen maar instellingsfinanciering

Onlangs boden de belangrijkste partijen in de kinderopvang een Kinderopvangakkoord aan aan de nieuwe Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet, waarin ze pleiten voor een brede toegankelijkheid van de kinderopvang.

Verder ontwikkelen?

AVS ondersteunt schoolleiders om samen te werken met organisaties in de kinderopvang. In diverse leergangen komt ondernemerschap met partners in opvang als vast onderdeel terug.Eén leergang richt zich speciaal op het leidinggeven aan een Kindcentrum: de leergang Directeur Integraal Kindcentrum (IKC), die we ook incompany kunnen verzorgen.

Links