Kinderombudsvrouw: pesten wellicht strafbaar

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil pesten wellicht strafrechtelijk aanpakken, zegt ze in een interview in het AD. Op de site van dekinderombudsman.nl is een online vragenlijst voor kinderen die worden gepest. Het doel van dit onderzoek is het formuleren  van een adequate aanpak tegen pesten.

In het artikel in AD zegt de Kinderombudsvrouw: “Misschien zijn pestprotocollen niet genoeg en moet je wel toe naar een strafbaarheidstelling.” Op dit moment is pesten niet strafbaar, wel kunnen pesters vervolgd worden als ze strafbare feiten plegen.

In de aanloop naar de Week Tegen Pesten is de Kinderombudsman een onderzoek gestart naar de oorzaken, impact en aanpak van pesten. Pesten is een veelvoorkomend probleem. Ongeveer 10 procent van de kinderen moet leven met fysieke of emotionele terreur. Het gaat om ongeveer 350.000 kinderen per jaar. Zij dragen vaak de sporen ervan de rest van hun leven met zich mee. In het onderzoek vraagt de Kinderombudsvrouw kinderen hun ervaringen en hun ideeën voor oplossingen te delen. Ze roept kinderen op de online vragenlijst in te vullen.

Links