Hoe kijken kinderen eigenlijk aan tegen de directeur van hun school? Kader Primair vroeg dit te laten zien in een tekening of
tekst. De brieven en e-mails over de man of vrouw die `de juffen en meesters regelt in het kantoortje´ stroomden binnen.

Romy van der Helm, 8 jaar – Warinschool in Nederhorst den Berg
De baas van mijn school heet geloof ik Peter. Hij heeft een bril op en werkt in groep 8. Hij is de baas maar ik weet eigenlijk niet waarom. Hij studeert veel in zijn eigen lerarenkamertje. Eigenlijk weet ik niet meer over hem te vertellen. Ik zie hem soms in de gang op school. Hij praat nooit tegen mij of zo… dus ik weet niet of hij streng is.

Ik ben Jeffrey Roest (8 jaar) en ik ga wat vertellen over Christa Post.
Zij is directrice op de Werveling in Soest. Ik vind haar liever dan de oude directeur. Ik vind haar eer soms leuk uitzien. De ene keer heeft ze iets roods aan en de andere keer iets geels. Ze zorgt dat dingen op school geregeld word. Ja, ze is aardig, maar kan ook heel streng zijn vooral op de meesters en juffen. Ik zie haar niet zo vaak. Juf Christa geeft geen les op school, want ze is druk met andere dingen. Ik weet niet hoe je merkt dat ze directrice is. Op haar werkplek vind je een tafel, 2 computers, en 2 stoelen.

Timon Kolsteren 10 jaar – Openbare basisschool de Heerevelden, Tilburg
Mijn directeur heet Huub van Eijk. Ik zie hem niet echt vaak op school, omdat ik in een ander gebouw zit. Wij zitten in de dependance. Huub heeft grijsachtig haar en hij is niet dik en niet dun… een beetje gezet. Hij heeft meestal een blouse aan met een blauwe of zwarte broek. Ik weet niet of hij aardig is, maar ik denk het wel. Hij geeft kinderen geen les, maar zit de hele dag op zijn kantoor en loopt een beetje rond. Verder weet ik eigenlijk niks meer over hem te zeggen.

Thema: Onze kinderen
Kader Primair 4 – December 2005

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws