Werkgevers die nog docenten zoeken voor de tekortvakken kunnen voorlopig gebruik blijven maken van de gratis Kandidatenpool tekortvakken. In de Kandidatenpool zitten ruim 600 (aankomende) docenten die een baan zoeken in een tekortvak. Ruim de helft daarvan heeft al een bevoegdheid in een tekortvak.
 
De Kandidatenpool tekortvakken is in maart 2017 in opdracht van Voion opgericht door MeesterBaan om extra leraren te werven die de juiste bevoegdheid kunnen halen en het werkgevers makkelijker te maken geschikte leraren te vinden voor de tekortvakken.
In de Kandidatenpool tekortvakken bevinden zich:
–      Leraren met een bevoegdheid in een tekortvak
–      Leraren met een bevoegdheid in een overschotvak
–      Leraren basisonderwijs/pabogediplomeerden
–      Zij-instromers

Toelating tot de pool geschiedt aan de hand van een aantal strenge selectiecriteria. Alléén kandidaten die met hun achtergrond de juiste bevoegdheid hebben of kunnen halen, worden tot de Kandidatenpool toegelaten.
 
Gratis toegang
Vo-scholen kunnen gratis gebruikmaken van de Kandidatenpool tekortvakken. Voor wie nog geen werkgeversaccount bij MeesterBaan heeft, zijn inloggegevens voor de Kandidatenpool tekortvakken via ian@meesterbaan.nl aan te vragen. Ook kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Kandidatenpool.

Links

Gerelateerd nieuws