‘Kader Primair’ wordt ‘Kader’ in nieuw jasje

Begin september is Kader Primair verschenen met een andere titel en in een ander jasje: Kader. Voortbouwend op de nieuwe huisstijl, waarmee onder andere de website al een andere look & feel heeft gekregen, is nu ook het onderwijsvakblad van de AVS gerestyld.

Het blad heeft de nieuwe naam Kader gekregen. Hiervoor is gekozen, omdat Kader Primair een sterk merk is. Maar het woord ‘primair’ roept bij velen de associatie op van ‘primair onderwijs’ (hoewel ‘primair’ ook verwijst naar: ‘op de eerste plek’). Het vakblad wil een grotere doelgroep aanspreken, namelijk het funderend onderwijs. Daarom is gekozen om het vakblad Kader te noemen, wat ook verwijst naar ‘het management’.

Eind schooljaar 2019-2020 was de nieuwe AVS-huisstijl al ingevoerd, maar deze was nog niet doorgevoerd in het blad. Het door FIZZ gerestylde blad heeft een frisse omslag gekregen en ook het binnenwerk is opnieuw vormgegeven. De lezers kunnen nu dus, na jarenlang dezelfde vormgeving gewend te zijn, het blad in een nieuw uiterlijk bekijken.

Ook inhoudelijk is het blad aangepast, met de introductie van nieuwe rubrieken als ‘Ontmoeting’, ‘Buiten de kaders’ en ‘Vernieuwer’. In de ‘Ontmoeting’ staat het persoonlijke verhaal en de werkplek van een AVS-lid centraal. In ‘Buiten de kaders’ komen schoolleiders aan het woord die vertellen over onderwijsvormen in het buitenland, bijvoorbeeld omdat ze aan een studiereis van de AVS hebben deelgenomen. In de nieuwe rubriek ‘Vernieuwer’ worden genomineerden van de innovatieve schoolleider van het jaar voorgesteld. Het is mogelijk dat er meer nieuwe rubrieken volgen in dit schooljaar.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.