Kader in oktober

Thema-editie Integrale Kindcentra

Het runnen van een Integraal Kindcentrum (IKC) is toch net even anders dan het managen van een basisschool of afdelingshoofd zijn in het voortgezet onderwijs. Zit je erover te peinzen om jouw school om te vormen tot een IKC, maar heb je wat hulp nodig om die stap te wagen (of heel bewust niet te nemen)? Of sta je aan het hoofd van een IKC en wil je weten hoe anderen het doen? Laat je dan inspireren door de nieuwste KADER, die vanaf 2 oktober verschijnt.

In deze editie van KADER gaan we dieper in op wat voor soort leiderschap er nodig is om van een IKC een succes te maken én hebben we aandacht voor wel een heel bijzondere IKC in Rotterdam-Zuid. Hier bepalen de leerlingen voor een belangrijk deel wat ze leren. Ook bijzonder: bij deze IKC kunnen kinderen van de basisschool en jongeren uit het voortgezet onderwijs terecht. Maar niet álles draait in het oktobernummer om IKC’s. We hopen je ook te inspireren om de beste schoolbieb ooit op jouw school te realiseren. Een belangrijke troef om het leesniveau op te krikken (ook op middelbare scholen). Daarnaast lees je over het belang van Duitse les voor kinderen uit de grensregio en vertelt een schoolleider over haar manier om kinderen snel en goed te leren rekenen. Tot slot berichten we over de onderwijsplannen van het kabinet naar aanleiding van Prinsjesdag.

En uiteraard houdt KADER je elke editie weer op de hoogte van de belangrijkste onderwijsactualiteiten, besteden we aandacht aan zelfontwikkeling, verenigingsnieuws en ontdek je wat de AVS Academie voor je kan betekenen.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.