Als schooldirecteur heb je de missie om het beste onderwijs voor je leerlingen te ontwikkelen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Het evidence informed werken is in opkomst en slaat een brug tussen wetenschappelijk onderwijsonderzoek en de dagelijkse schoolpraktijk. Het kan je als directeur helpen om weloverwogen keuzes voor jouw school te maken. In deze KADER helpen we je op weg om zelf aan de slag te gaan met het evidence informed werken.

Verder reizen we in deze editie van KADER af naar Canada, waar ze een super-inclusief schoolsysteem ontwikkeld hebben. Wat was ervoor nodig om dat te realiseren? Daarnaast staan we stil bij kunst en cultuur ter verbetering van de schoolprestaties, we kijken hoe je je (nog) beter kan voorbereiden op een bezoek van de Onderwijsinspectie en we ontdekken wat het geheim is van een geweldige ouderbetrokkenheid bij je school, ook als er 54 nationaliteiten rondlopen.

Nieuwsgierig geworden? KADER2 valt rond 7 oktober bij AVS-leden op de deurmat. Nog geen lid, maar wel interesse om dat te worden? Ontdek hier onze lidmaatschapsvormen en ontvang KADER gratis.

Gerelateerd nieuws