De betere basis

De basisbrigades van het ministerie van Onderwijs komen op stoom. Maar staan jij en je collega-directeuren wel te springen om hulp van buitenaf? Wat moet er volgens jullie gebeuren om het niveau van rekenen, taal en lezen op orde te krijgen? En hoe ruim je in die toch al overvolle lesweek dan ook nog tijd in voor een schoolreisje of de musical zónder dat je team onder de werkdruk bezwijkt? Want uiteindelijk gaat het niet alleen om presteren, stelt prof. Gert Biesta in de novembereditie van KADER. “Als een kind niet goed in zijn vel zit, dán heb je de basis pas echt niet op orde.”

Op naar een gezonde basis dus! Hoe je dat voor elkaar bokst, lees je van vanaf 4 november in jouw vakblad. Daarin vind je trouwens ook terug hoe je zonder al te veel gedoe burgerschap op jouw school inburgert op zo’n manier dat de Inspectie van het Onderwijs er ook tevreden over is. En we geven je concrete tips hoe jij in gesprek kan gaan met je bestuurder over een betere waardering en meer salaris. Want FUWA PO biedt zeker ruimte voor een sterke financiële positie van de schooldirecteur, maar dan moet je wel beslagen ten ijs de onderhandelingen ingaan. AVS helpt je daarbij.

Verder peilden we in deze KADER het werkgeluk van onze leden en daar zitten verrassende uitkomsten tussen. Wil je weten welke? KADER valt rond 4 november bij AVS-leden op de deurmat. Nog geen lid, maar wel interesse om dat te worden? Ontdek hier onze lidmaatschapsvormen en ontvang KADER gratis.

Gerelateerd nieuws