De coronacrisis was nog niet voorbij of de scholen openden hun deuren om kinderen die gevlucht waren uit Oekraïne op te vangen. Als schoolleiders het afgelopen jaar iets hebben laten zien, is dat zij over óngelooflijk veel veerkracht beschikken. Dat is iets om trots op te zijn én ook iets wat je alleen samen kunt doen met je team, je leerlingen en de ouders. Hoe blikken schoolleiders op het afgelopen jaar terug? En wat nemen ze mee naar het nieuwe jaar?

In de juni-editie van KADER lees je over hoe het onderwijs aan Oekraïense leerlingen vorm krijgt en wat er voor nodig was en is om dit goed te organiseren. Daarnaast gaan we in gesprek met schoolleiders en hoe zij hun balans bewaken in drukke tijden. We geven je tips hoe je je team sterkt, juist als er veel van hen wordt gevraagd. En je leest waarom een sterke missie en visie het onderwijs kan verbeteren en het lerarentekort ietsjes kan verkleinen. Daarnaast staan we stil bij de kersverse cao en wat die voor jou mogelijk betekent.

Dat en meer in een gloednieuwe KADER die rond 18 juni uitkomt.

AVS-leden en abonnees ontvangen Kader maandelijks op de mat. Nog geen lid? Bekijk hier eerder verschenen nummers, word lid en ontvang voortaan ook ieder maand een kersvers exemplaar in de brievenbus!