Kader 9 in mei – Blijf vernieuwen

Digitalisering is here to stay. Met dat statement opent AVS-voorzitter Karin Straus de mei-editie van KADER, die in het teken staat van vernieuwen. Tijdens de coronacrisis hebben schoolleiders al een enorme slag gemaakt op het vlak van ict en andere technologische innovaties. Maar er zit nog meer aan te komen, omdat onderwijsminister Dennis Wiersma digitale geletterdheid wil opnemen in het curriculum. Hoe doe je dat zonder al te veel gedoe? En hoe krijg je je team mee?

In deze KADER blikken we terug op de enorme stappen die schoolleiders al hebben gemaakt om hun school up te date te krijgen tijdens de coronacrisis. Welke vernieuwingen die je vanwege de lockdowns noodgedwongen hebt doorgevoerd, zijn blijvertjes en welke verdwijnen direct de kast in? Daarnaast hebben we in deze editie veel aandacht voor mediawijsheid. Kinderen weten als geen ander hun weg te vinden op Instagram en TikTok. Maar maakt ze dat ook digitaal geletterd? Hoe voer je mediawijsheid redelijk eenvoudig door in bestaande lessen? En hoe zorg je als schoolleider ervoor dat je voldoende weet over nieuwe media?

Een andere vraagstuk waar schoolleider tegenaanlopen als het op ict aankomt, zijn de kosten. Digitalisering vraagt vaak om flinke investeringen. Met de ‘kies wijzer digitaal’ van KADER geven we je tips hoe je een miskoop kunt vermijden. Verder in dit nummer: het belang van zelfkennis voor goed leiderschap. Aandacht voor de online proeverijen van de AVS Academie. Ontdek welke opleidingen bij jou passen tijdens gratis kennismakingsworkshops. En tot slot: wat moet je weten als je het schoolgebouw toekomstbestendig wilt maken? Dat en meer in een gloednieuwe KADER die rond 7 mei uitkomt.

Ben je lid van de AVS? Dan verschijnt de nieuwste editie van KADER vanzelf op je deurmat. Nog geen lid maar wel interesse in KADER? Word lid! Dan ontvang je KADER gratis met daarin de nieuwste ontwikkelingen rondom leiderschap op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.