Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel dat scholen verplicht kinderopvang te bieden. Hiermee komt het tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer om ouders de mogelijkheid te geven tussen half acht 's morgens en half zeven 's avonds hun kinderen op school te laten opvangen. De AVS wacht de brief af die maandag naar de Tweede Kamer gaat.

Minister Van der Hoeven zei dat ze de wens van de Tweede Kamer “goed en zorgvuldig” wil uitvoeren. Minister Zalm heeft nog 70 miljoen beschikbaar voor de kinderopvang.

Scholen worden niet zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opvang, behalve als ze deze volledig zelf organiseren. Maar ze kunnen de kinderopvang ook (deels) uitbesteden.

De AVS reageerde eerder afwijzend op deze plannen, omdat een discussie over het faciliteren van scholen en het personeel voor de opvang hierin ontbreekt. Deze randvoorwaarden zijn voor ons belangrijke uitgangspunten voor nader overleg. Vooralsnog wachten wij de brief van het kabinet aan de Tweede Kamer (maandag) af.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws