Een succesvolle organisatie met zes dochterondernemingen, tien locaties door Nederland, ruim 500 interne medewerkers, 1200 opdrachtgevers en als uitzendbureau met 15.000 flexibele medewerkers marktleider in de overheidssector. Achter deze cijfers gaat een bijzonder verhaal schuil. Namelijk het verhaal van een familiebedrijf dat al 25 jaar bezig is met werkgeluk van haar medewerkers én flexibele medewerkers. Jeroen Driessen, CEO van Driessen Groep, is een van de plenaire sprekers op het AVS-congres, dat plaatsvindt op 15 maart 2019 in Nieuwegein.
 
“Mensen moeten jaloers zijn op iedereen die bij Driessen werkt.” Dat was de uitspraak van Jan Driessen in de tijd dat werkgeluk als zodanig nog niet bekend was. En Jeroen Driessen heeft hier de bedrijfsfilosofie van gemaakt. “Happy employees, make happy customers.” Dat is volgens Jeroen Driessen de sleutel tot het succes. Want gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek en staan meer open voor vernieuwing en ontwikkeling.” 
 
Werkgeluk centraal
Mensen willen werken op een plek waar ze iets kunnen bijdragen (purpose). En dit willen ze doen op een manier die ze leuk vinden (pleasure). Als je eigen mensen gelukkig zijn, dan maken zij je klanten (of leerlingen) gelukkig. “We moeten af van het idee dat personeel een kostenpost is. Mensen zijn namelijk je belangrijkste activa”, aldus Jeroen Driessen. Fijne werkplek, gratis opleidingen, eerlijk salaris, brasserie om te lunchen (en avondeten bij overwerk), kinderdagopvang en feestjes met collega’s. Dat is volgens Jeroen de basis van goed werkgeverschap bij Driessen Groep. “Maar mensen voelen zich hier ook gewaardeerd om wie ze zijn en wat ze doen. Ongeacht hun functie.” Dit resulteert in ongekend hoge cijfers voor medewerkerstevredenheid. Jaar in, jaar uit, scoort Driessen Groep in onderzoeken door onderzoeksbureau Kantar TNS minimaal een 8,5 op medewerkerstevredenheid. Jeroen Driessen presenteert dit verhaal over werkgeluk op het komende AVS-congres.
 
Driessen Groep bestaat uit verschillende dochterondernemingen. Waaronder Driessen, IJK, Driessen Professionals, Mensium, The Solutions Factory en Driessen Opleidingen.
 
Andere sprekers
Andere plenaire sprekers op het congres zijn gamification-specialist Antoon Sturkenboom (mede-eigenaar van ontwerpbureau Liftov) en de Amerikaanse onderwijsvernieuwer Zachary Walker. Maarten Lamers, assistent professor van de Universiteit Leiden, is de openingsspreker van het AVS-congres.
 
Thema congres

Het thema van het AVS-congres is 'leiderschap in 4D'. De D’s staan voor:

Duidelijk leiderschap (een visie en een heldere koers op weg naar de toekomst), Dichtbij leiderschap (samen werken, leren en leven in een leergemeenschap waar leiders nauw betrokken zijn bij de mensen en hun werkzaamheden), Delend leiderschap (een netwerk dat aanzet tot samenwerking, creatie en innovatie) en Dynamisch leiderschap (de basis is lerend leiderschap. Er is continue verandering en aanpassing nodig in een steeds veranderende setting)

Links

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd