De Commissie Duurzaam Vitaal van de AVS organiseerde op 17 mei 2018 voor de derde keer een Onderwijsverlatersdag voor (bijna) gepensioneerde leidinggevenden uit het primair onderwijs.

Tijdens de studiedag konden (toekomstige) postactieve AVS-leden – die met hun kennis en ervaring als vrijwilliger graag nog iets willen betekenen voor het onderwijs – hun wensen en mogelijkheden daarvoor inbrengen en kennismaken met de commissie Duurzaam Vitaal.

Vertegenwoordigers van diverse projecten die op zoek zijn naar ondersteuning door vrijwilligers met een onderwijsachtergrond, informeerden de aanwezigen hierover. Zoals het Lilianefonds, Energy Challenges (gedrag en techniek), Leergaloos (over het verbinden van generaties) en een project tot het worden van ambassadeur voor internationalisering op scholen. Daarnaast was er een workshop om ervaringen uit te wisselen over de weg naar en na het pensioen.

Bij de sluiting van de dag onderstreepte AVS-voorzitter Petra van Haren het belang van de commissie Duurzaam Vitaal voor huidige en toekomstige gepensioneerde leden van de AVS. Naast veel informatie deden de deelnemers aan de Onderwijsverlatersdag ook inspiratie op. Zij hebben de dag als succesvol ervaren.

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd