Sinds 4 januari kunnen scholen zich weer inschrijven voor de Koningsspelen. Ook dit jaar wordt er weer een gratis Koningsontbijt aangeboden. Kinderen voor Kinderen zorgt tijdens deze vierde editie voor een lied en dans. De Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 22 april.

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen, gaf op maandag 4 januari het startsein voor de inschrijvingen op De Polsstok in Amsterdam, vorig jaar uitgeroepen tot de sportiefste basisschool van Nederland. “Na het succes van de afgelopen drie jaar waarbij er 1,3 miljoen kinderen in 2013 en meer dan 1,1 miljoen kinderen in zowel 2014 als 2015 deelnamen, organiseren wij ook dit jaar weer de Koningsspelen. Dit doen we samen met de meer dan 100.000 leerkrachten die er elke editie weer een feest van maken”, aldus Krajicek. Met de Koningsspelen willen de organisatoren laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en ook leuk is.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen. De spelen zijn gekoppeld aan het Koningsontbijt dat gratis ter beschikking wordt gesteld door Jumbo Supermarkten.

Scholen kunnen zich tot en met vrijdag 29 januari inschrijven.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws