Ook dit jaar kunnen scholen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied weer deelnemen aan de Koningsspelen. Tot en met 31 januari kunnen basisscholen en gemeenten zich inschrijven voor de Koningsspelen 2014.

Vorig jaar werden de Koningsspelen voor het eerst gehouden, ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Meer dan 80 procent van alle basisscholen deed toen mee aan de sportdag. Dit jaar zal het sportieve Oranjefeest voor kinderen plaatsvinden op de laatste schooldag voor Koningsdag, dit jaar op vrijdag 25 april. Richard Krajicek, oud-tennisser en initiatiefnemer van de Koningsspelen, maakte onlangs bekend dat de organisatie van de Koningsspelen dit jaar samen met Kinderen voor Kinderen en zo veel mogelijk basisschoolleerlingen een wereldrecordpoging doet. “Muziekproducer Tjeerd Oosterhuis en choreografe Lucia Marthas werken weer aan een lied met bijbehorende dans, waarmee wij een wereldrecord willen behalen”, zegt Krajicek. “Net als vorig jaar met het nummer Bewegen is Gezond, willen wij met alle deelnemende scholen met het nieuwe lied en de dans de Koningssportdag starten. Als we dat allemaal tegelijk doen, is dat een wereldrecord”. Het lied van Kinderen voor Kinderen wordt begin februari gepresenteerd en direct na de voorjaarsvakantie voor ingeschreven scholen beschikbaar gesteld. Zo hebben de kinderen en scholen ruim de tijd om te oefenen.

Meivakantie
Ongeveer een derde van de zevenduizend basisscholen heeft zich al aangemeld voor de Koningsspelen op 25 april. Veel scholen zijn echter dicht vanwege vakantie. De meivakantie start op 26 april, maar een flink aantal scholen heeft ook die week ervoor vakantie, omdat daarin Tweede Paasdag valt. Krajicek roept gemeenten waar veel scholen dicht zijn op zelf Koningsspelen te organiseren. Om te voorkomen dat de spelen volgend jaar opnieuw met vrije dagen in de knoei komen, zal dit jaar meteen na 25 april de datum voor 2015 bekend worden gemaakt.

Scholen en gemeenten kunnen tot en met 31 januari inschrijven via www.koningsspelen.nl.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws