‘Als schoolleider aan de slag met kennis uit onderzoek’

Inge de Wolf hoofdspreker op AVS Congres 2024

Met je team samen werken aan onderwijsverbetering is de meest effectieve manier om je school te verbeteren. Dit maakt niet alleen je eigen werk leuker, maar versterkt ook het vakmanschap van jouw team. Hoe maak je jouw school elke dag een stapje beter? Inge de Wolf, hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en programmamanager bij NRO, kan je daar alles over vertellen.

Kom naar het AVS Congres op 15 maart, waar je het verhaal van Inge de Wolf kunt horen en natuurlijk ook je vakgenoten ontmoet.

In het onderwijs is er geen wonderpil waarmee je lessen en scholen verbetert. Maar wat in de buurt komt: leraren die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Leraren die samenwerken met collega’s zijn gelukkiger, gezonder en doen hun werk beter, blijkt uit onderzoek. En schoolleiders spelen een centrale rol in het stimuleren en faciliteren van die samenwerking, aldus Inge de Wolf. Maar hoe doe je dat, investeren in een gezamenlijke aanpak met je team (‘collective teacher efficacy’)? Hoe houd je leerkrachten gemotiveerd en bevlogen? En hoe kun je kennis uit onderzoek hiervoor gebruiken? Wat zijn effectieve aanpakken? In deze sessie op het AVS Congres krijg je tal van handreikingen, inspirerende voorbeelden en inzichten. Ze helpen om een teamgerichte aanpak en ‘evidence informed’ werken in jouw team vorm te geven. Tal van scholen gingen je voor en laten zien dat het je werk als schoolleider beter en leuker maakt. En dat wil jij toch ook? Meld je dan snel aan!

Reserveer je kaart