In april: vraag subsidie Ontwikkelkracht aan

Vanaf begin april staat de subsidieregeling Ontwikkelkracht 2024-2025 open. In het schooljaar 2024-2025 komt 13.248.770 euro beschikbaar, waarmee 305 vestigingen kunnen deelnemen. Als je in aanmerking komt voor de subsidie ontvang je een tegemoetkoming voor de uren die leraren of schoolleiders binnen het programma Ontwikkelkracht maken. Zo kun je onderwijsprofessionals in staat stellen om gestructureerd te werken aan hun ontwikkeling.

Zoals je in ons nieuwbericht van 12 januari 2024 al kon lezen, organiseert AVS netwerkbijeenkomsten rond dit thema. De eerste is inmiddels voorbij, maar je kunt ook nog terecht op woensdag 10 april 2024 in Basisschool de Kwikstaart in Uithoorn.

Nationaal Groeifonds

Tussen 2023 en 2032 ontvangt Ontwikkelkracht 332 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds om scholen te stimuleren hun onderwijs blijvend te verbeteren met een bewezen effectieve aanpak. Ontwikkelkracht doet dit door een lerende cultuur op school te bevorderen, door kennis uit onderzoek toegankelijk te maken, door nieuwe kennis voor complexe onderwijsvraagstukken te ontwikkelen en door scholen de kans te geven van elkaar te leren.

Links

Neem contact op met de AVS Helpdesk
De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die je vraag beantwoordt of ervoor zorgt dat je binnen één werkdag teruggebeld wordt. Deze adviesdienst is voor leden gratis.

Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk

030-2361010 of stuur een e-mail naar helpdesk@avs.nl

Meer informatie over de AVS Helpdesk en openingstijden