IKC-dag: Het kind als bron!

Op vrijdag 20 september

Op vrijdag 20 september vindt de jaarlijkse IKC-dag plaats in Utrecht, dit jaar met de veelbelovende aankondiging: Het kind als bron!  AVS ondersteunt deze dag in de organisatie, omdat samenwerken in integrale kindcentra en scholen die intensief samenwerken met hun omgeving vragen om een passend leiderschap door bekwame schoolleiders. Ondernemende schoolleiders die kansen zien in de verbinding met andere organisaties, om daarmee de ontwikkeling van kinderen te versterken.

Aandacht voor diversiteit en inclusie gaat over alles wat het kind in zich meedraagt en waardoor het is gevormd. Dit is niet altijd zichtbaar, maar wel zeer bepalend voor hoe het kind de wereld ervaart, want iedere achtergrond brengt zijn eigen specifieke privileges of drempels mee. Na het gezin en de familie is de kinderopvang, de school en/of het IKC een ‘eerste samenleving’ waar veel kinderen mee in aanraking komen. Hier ligt een belangrijke kans en verantwoordelijkheid, waarin de schoolleider een belangrijke schakel is in de samenwerking rondom het kind.

Dit jaar is het centrale thema: Het kind als bron! Het kind als vertrekpunt voor diversiteit in de binnen- en de buitenwereld. Wat brengen kinderen mee uit hun eigen specifieke thuissituatie en culturele achtergrond? Hoe kan een kind zijn eigen achtergrond gebruiken als kracht, en zich uitdrukken door expressie te geven aan zijn eigenheid? Hoe vertaalt zich dat in je pedagogisch- didactisch kader, in de inrichting van een ruimte of gebouw, en wat vraagt dat bijvoorbeeld van voorzieningen in de buurt?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom deze dag?
Kijk op de site www.ikcdag.nl


Lees meer over het programma en schrijf je direct in.