Herregistratiewaarde achteraf laten vaststellen

Als schoolleider ben je continu bezig met verandering en ontwikkeling. Je begeleidt bijvoorbeeld een fusietraject en werkt hierin samen met de gemeente en ketenpartners in de zorg, of je hebt een boek gelezen en hierover intervisie verzorgd met collega’s. Professionele ontwikkeling vindt dus ook plaats in de praktijk. Aan deze en andere activiteiten kun je achteraf een herregistratiewaarde toe laten kennen. Het Schoolleidersregister PO geeft daar meer informatie over.

Alles wat aantoonbaar heeft bijgedragen aan je ontwikkeling kun je meenemen voor je herregistratie. Verschillende aanbieders zijn gecertificeerd om achteraf waarde aan je ontwikkeling toe te kennen. Deze bureaus hebben allemaal een eigen methode om tot de waardering te komen.

Je kunt ook kiezen voor de methode ‘Schoolleiders waarderen schoolleiders’, waarbij je een professionele dialoog voert met twee andere schoolleiders. Het Schoolleidersregister PO heeft daar een filmpje met uitleg over gemaakt.

AVS Academie

Voor wie liever niet achteraf de herregistratiewaarde van professionaliseringsactiviteiten vast laat stellen, is er ook het aanbod van de AVS Academie. Alle leergangen zijn inzetbaar voor herregistratie. De door de AVS Academie uitgegeven certificaten kun je hanteren bij de invoer van je gegevens bij het Schoolleidersregister PO. Kijk voor het aanbod en meer informatie op www.avs.nl/academie.

Link