De helft van de medewerkers in het onderwijs en de gezondheidszorg voelt zich niet gezond. Onder medewerkers bij de overheid en in de zakelijke dienstverlening is dat percentage veel lager. Dat blijkt uit de eerste Performer Bedrijfsgezondheidsmonitor van Arbo Unie.

De Bedrijfsgezondheidsmonitor is samengesteld uit de onderzoeksresultaten van 16.343 medewerkers uit verschillende branches. De oorzaak dat medewerkers in het onderwijs en in de gezondheidszorg zich ongezonder voelen dan medewerkers in andere branches ligt mogelijk in de roerige tijden waarin deze branches zich bevinden. Medewerkers in het onderwijs en de gezondheidszorg hebben ook meer last van psychische klachten dan medewerkers in andere branches. Meer dan 11 procent van de medewerkers in het onderwijs en meer dan 12 procent van de medewerkers in de zorg kampt met psychische klachten, vergeleken met slechts 7 procent voor medewerkers bij de overheid en in de zakelijke dienstverlening. De Arbo Unie gaat vanaf heden de resultaten van de Performer Bedrijfsgezondheidsmonitor twee maal per jaar bundelen, om trends te kunnen volgen.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders