Ongeveer 40.000 onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren hebben vrijdag 15 maart op het Malieveld in Den Haag gestaakt. De betogers eisten meer geld en minder werkdruk. Op Twitter lieten ze ook van zich horen via de hashtag #investeerinonderwijs. De AVS hield haar jaarlijkse congres voor schoolleiders op 15 maart.

De staking, die onder andere door de AOb was georganiseerd, beoogde dat de hele onderwijssector zou meedoen. Veruit de meeste betogers waren echter afkomstig uit het basisonderwijs. De AOb meldt op haar site dat er minimaal 2600 scholen hun deuren sloten.

De AVS, CNV Onderwijs en de sectororganisaties PO-Raad en VO-raad ondersteunden de staking niet. De AVS, die op die dag haar jaarlijkse congres hield waar bij aanvang acties specifiek voor schoolleiders plaatsvonden, vond een staking niet het juiste middel nu de cao-onderhandelingen nog bezig zijn. AVS-voorzitter Petra van Haren: “De AVS steunde de lerarenstaking niet, omdat de specifieke inzet en het perspectief van schoolleiders hier buiten beeld bleven. Wij voeren actie voor een brede agenda. Staken is een ultiem middel als je geen andere ingang meer hebt.”

 

Links

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders