Ook dit jaar is het weer mogelijk om een groepsleerkracht op te geven voor De Loftrompet. Deze speciale prijs gaat naar de groepsleerkracht die zich op een uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs op zijn of haar basisschool. Nomineren kan tot 30 oktober.

De Loftrompet is door Méér Muziek in de Klas in het leven geroepen als blijk van waardering voor de bijzondere inzet van een juf of meester voor muziekonderwijs, die daarmee een inspiratiebron vormt voor andere groepsleerkrachten. Naast De Loftrompet (een beeld), wint de leerkracht een geldbedrag van 5000 euro om te besteden aan muziekonderwijs. Iedereen kan een groepsleerkracht nomineren, dus ook een schoolleider. Het gaat nadrukkelijk om een groepsleerkracht, vakleerkrachten zijn van deelname uitgesloten.

In de jury zitten singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van College van Bestuur Biezonderwijs Dave Ensberg en Harrie van den Elsen, dean van het conservatorium in Groningen. De Loftrompet is gekoppeld aan de Lang Leve de Muziek Show (die elke zaterdag wordt uitgezonden op NPO 3) en wordt uitgereikt op Het Kerst Muziekgala (uitzending 26 december op NPO 1), waardoor de inschrijvingen via de NPO verlopen.

Links

Gerelateerd nieuws

  • Sectorale routekaart voor verduurzaming schoolgebouwen

  • Voortzetting prestatieboxgelden

  • Alle pabo’s en conservatoria ondertekenen het MuziekopleidersAkkoord

  • Onderteken ook het MuziekopleidersAkkoord