Fiscale mogelijkheden levensloopregeling stoppen per 1 november 2021

De levensloopregeling wordt formeel per 31 december 2021 beëindigd. Deelnemers aan deze regeling kunnen nog tot en met 31 oktober 2021 een deel van hun inkomen sparen. Dit spaargeld kunnen zij gebruiken om bijvoorbeeld een aantal maanden verlof te nemen. Tot 1 november 2021 kunnen zij hun levenslooptegoed nog voor verlof gebruiken of omzetten in pensioen.

Door een wijziging in de belastingwetgeving eindigt de levensloopregeling op 1 november 2021, dat is 2 maanden eerder dan gepland. Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk om levensloopverlof op te nemen of het tegoed om te zetten in pensioen. Zie hiervoor de informatie van de Belastingdienst.
Sommige verzekeraars vragen werknemers al eerder dan 1 november een keuze te maken over hun levenslooptegoed.

De deelnemers aan de levensloopregeling met nog een levenslooptegoed kunnen de volgende keuzes maken:

• het levenslooptegoed opnemen voor verlof, vóór 1 november:
In overleg met de werkgever kan ervoor gekozen worden het levenslooptegoed te gebruiken om verlof op te nemen. Dat kan tot 1 november 2021.

• het levenslooptegoed omzetten in pensioen, vóór 1 november:
Indien de deelnemer nog fiscale ruimte heeft, kan hij tot 1 november levenslooptegoed inleggen in ABP ExtraPensioen. • het levenslooptegoed in 1 keer laten uitkeren, op 1 november.

Link

Neem contact op met de AVS Helpdesk
De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die je vraag beantwoordt of ervoor zorgt dat je binnen één werkdag teruggebeld wordt. Deze adviesdienst is voor leden gratis.

Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk

030-2361010 of stuur een e-mail naar helpdesk@avs.nl

Meer informatie over de AVS Helpdesk en openingstijden