De beroepsjury heeft 12 finalisten uitgekozen uit de 40 genomineerde leraren voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2016. Per onderwijscategorie zijn er drie finalisten gekozen. Op de vakjurydag worden de uiteindelijke winnaars gekozen. De winnaars worden op het Lerarencongres op 8 oktober bekendgemaakt. Dat meldt Onderwijscoöperatie.
 
De finalisten voor het primair onderwijs zijn Anja van Hirtum van De Fonkeling (Berghem), Marlieke Noord van Basisschool de Bem (Zevenaar) en Daisy Mertens van BBS de Vuurvogel (Helmond).
De finalisten voor speciaal onderwijs zijn Anna Hinkema van Dr. J. de Graafschool (Groningen), Suzan van Gestel van SBO Westerwel (Tilburg) en Marieke Helmink van SO De Zwaai (Drachten).
De finalisten voor het voortgezet onderwijs zijn Louwrens Dreise van Rebound Groningen (Groningen), Joke de Jong van Het Schoter (Haarlem) en Steven Mei van Helen Parkhurst (Almere).

Voor elke categorie komt er één winnende Leraar van het Jaar. Deze leraren zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van Nederland.
Schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, docenten, leerlingen en ouders konden hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Voor de verkiezing wordt gezocht naar een docent die zijn vak verstaat en die als ambassadeur vakmanschap en passie uitstraalt. 

Gerelateerd nieuws

  • Reden voor alertheid, maar scholen kunnen open zonder nieuwe maatregelen

  • E-mailservice ‘Regelingen OCW’ gestopt per 1 augustus 2020

  • Wijzigingen onderzoekskaders inspectie

  • Nieuwe consultatie wetswijziging medezeggenschap scholen