Diverse vakbonden, waaronder de AVS, en andere partijen voeren de campagne ‘investeer in onderwijs!’. Een van de partijen heeft een filmpje gemaakt over het lerarentekort en hoe zich dat ontwikkelt tot 2028. De boodschap van het filmpje: het kabinet moet investeren in onderwijs.

De animatie, ontwikkeld door de AOb, brengt het lerarentekort in beeld. Vanaf 2021 verspreidt het lerarentekort zich volgens de onderwijsvakbond razendsnel. ‘Bijna heel Nederland kleurt na 2025 rood’. De kaarten met de prognoses voor 2020 tot en met 2028 komen uit het laatst gepubliceerde onderzoek van Centerdata voor het ministerie van Onderwijs.

Het schoolleiderstekort, is procentueel gezien, nog hoger dan het lerarentekort, blijkt uit eerdere onderzoeken. Het schoolleiderstekort groeit tot boven 700 fte en ruim een kwart van de vacatures is moeilijk of niet vervulbaar. Daarom vraagt de AVS via deze campagne aandacht voor het schoolleiderstekort. Extra investeringen zijn hard nodig. Leraren en onderwijsondersteuners hebben goede schoolleiders nodig om hun werk te kunnen doen en hun leerlingen het onderwijs te geven dat zij verdienen.

Daarom blijft de AVS actie voeren.

schoolleidergezocht-banner300.png

Gerelateerd nieuws