Gezonde leerlingen presteren beter. Een school kan hen stimuleren meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen. Soms ontbreekt het scholen echter aan tijd en middelen om te werken aan een gezondere leefstijl. Vanaf 7 oktober aanstaande kunnen po-, v(s)o- en mbo-scholen extra hulp aanvragen.

Scholen kunnen kiezen uit:

-Gratis advies-op-maat van een preventie-adviseur over gezondheid en passende maatregelen voor de school. De adviseur is goed thuis in de lokale situatie.

-Een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op school. De ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage van maximaal 50 procent van de kosten, voor activiteiten vanaf 100 euro.

-Een geldbedrag voor vergoeding van inzet van eigen medewerkers die een taak hebben bij het maken/uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. Voor het po is een vergoeding voor 40 taakuren beschikbaar, voor het vo 80 taakuren en voor het mbo 120 taakuren. Dit geldbedrag mag ook besteed worden aan het aanvragen van een vignet Gezonde School.

De extra middelen worden mogelijk gemaakt door Onderwijsagenda SBGL en #Jeugdimpuls van het RIVM/CGL en partners.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws