Europese uitwisseling kennis en onderzoek

Het Educational Leadership Network (ELNE-netwerk) is een Europees platform waar onderwijsprofessionals en onderzoekers kennis en onderzoeken kunnen uitwisselen. Van 12 tot 16 februari organiseert dit netwerk een European Educational Leadership Week (EELW) waarin je diverse webinars kunt volgen onder het overkoepelende thema ‘Scholen transformeren in leergemeenschappen’. Deelname is gratis.

Het ELNE-netwerk werkt aan het versterken van collaboratief leiderschap in het onderwijs in Europa waarbij kwaliteitsonderwijs centraal staat. Daarvoor brengt het netwerk alle besluitvormers, praktijkmensen, onderzoekers en andere invloedrijke belanghebbenden samen die in de onderwijs- en opleidingssector werken. 

Van 12 tot 16 februari zijn er diverse webinars die schoolleiders (met hun schoolteam) kunnen volgen. De onderwerpen lopen uiteen van het aanpakken van personeelstekorten in de onderwijssector (po), de rol van professionele leergemeenschappen bij de ontwikkeling van leraren, de ‘aantrekkelijkheid van het lerarenberoep’ tot peer-leermethoden, game-gebaseerd leren en het versterken van Stem-onderwijs met creative writing labs.

Links