Europees Platform reikt eTwinningprijs 2011 uit

Het Europees Platform heeft op 5 oktober de jaarlijkse eTwinningprijs uitgereikt voor het beste eTwinningproject van 2011. eTwinning is de online community voor scholen die Europese samenwerking stimuleert met behulp van ict.

In de categorie 4 tot en met 12 jaar is de prijs toegekend aan basisschool Kruisstraat in Rosmalen die het Teddy Bear Project uitvoerde met kleuters. Ondanks het reeds beproefde concept, was de uitvoering volgens de jury uitmuntend. Het CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland heeft de prijs in de categorie ‘13 tot en met 20 jaar’ gekregen voor het project Why you shouldn't start smoking. Een extra prijs werd toegekend aan de school die eTwinning gebruikte in een Comenius Schoolpartnerschap. Deze prijs is toegekend aan obs de Opslach in Franeker voor Intercultural Dialogue through Fairy Tales, Drama and Art. Een groot partnerschap door 35 scholen uit 33 Europese landen die door een strakke planning originele resultaten boekten en intensief gebruikmaakten van eTwinning binnen het partnerschap. Alle drie de projecten maakten gebruik van verschillende ict-middelen. De jury heeft in het bijzonder gelet op de mate van betrokkenheid van de leerlingen bij het project. De winnaars kregen een geldbedrag voor ict-materialen.

Via eTwinning vinden meer dan 130.000 leerkrachten uit Europa elkaar en werken hun leerlingen samen met behulp van ict. De community is bedoeld voor iedereen die les geeft aan leerlingen van 4 tot en met 20 jaar. Het doel van de projecten is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier. 

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.