eTwinning Prijs 2012 voor smartphone-project

Het Europees Platform heeft de jaarlijkse eTwinning Prijs uitgereikt voor het beste eTwinning-project van het jaar 2012. eTwinning is een online community voor scholen die Europese samenwerking stimuleert met behulp van ict.

In de categorie ‘4 tot en met 12 jaar’ is de prijs ‘Project van het jaar’ toegekend aan openbare basisschool de Zevensprong in Almere voor het project Be Smart With Your Phone. De jury prijst het project omdat de smartphone niet uit de school is verbannen, maar deze juist op een educatieve manier wordt gebruikt in de les. Ook het innovatieve karakter van het project valt op, vindt de jury.
Prijzen in de andere categorieën gingen naar vo-scholen. Alle projecten maken intensief gebruik van diverse ict-middelen. Bovendien heeft de jury gelet op het vakoverstijgende aspect van de projecten.

Via etwinning.net vinden meer dan 177.000 leerkrachten uit Europa elkaar en werken hun leerlingen samen met behulp van ict. De online community is bedoeld voor iedereen die les geeft aan leerlingen van 4 tot 21 jaar.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.