ESHA World café over duurzaamheid

Op woensdag 29 november, 14.30-15.30 uur

De internationale schoolleidersorganisatie ESHA, waar AVS mee samenwerkt op internationaal gebied, organiseert een digitaal World Café op woensdagmiddag 19 november. Het actuele thema is: ‘leidinggeven aan duurzaamheid’. Nederlandse deelnemende schoolleiders kunnen in gesprek met Europese collega-directeuren en wisselen ervaringen uit. Vanuit AVS sluit Resi van der Coer, adviseur internationalisering, aan.

Duurzaamheid is een actueel thema. Onze kinderen groeien op met zorgen over hun toekomst. Ze houden zich bezig met onderwerpen als klimaat, energie, gezondheid, het vinden van een baan in de toekomst en een huis als ze groot zijn. Het is aan het onderwijs om veerkracht op te bouwen en hen het vertrouwen te geven dat zij wél invloed hebben, dat wat zij denken ertoe doet. Burgerschapseducatie moet zich bovendien richten op duurzaamheid. Hoe geef je leiding aan duurzaamheidsonderwijs in een curriculum dat al vol is? Expert Myrthe Stienstra – ondersteund door het Synapses project – leidt het digitale café in.

AVS werkt op internationaal gebied samen met ESHA en is als lid aangesloten bij ESHA. Elk AVS-lid is automatisch ook lid van ESHA. AVS bezoekt het congres dat ESHA tweejaarlijks organiseert en vanuit het ESHA-netwerk zijn er veel Europese lijntjes met schoolleiders waar we regelmatig mee in contact staan.

Van januari tot en met juni is er elke maand een World Café. De thema’s zijn actueel en worden ingeleid door een expert. Nederlandse deelnemende schoolleiders kunnen in gesprek met Europese collega-directeuren. Zij kunnen ervaringen uitwisselen en nieuwe inzichten opdoen. Ook is het een mooie kans om een internationaal netwerk op te bouwen.

In het overzicht zie je de thema’s die aan bod komen. Je kunt jezelf hiervoor kosteloos inschrijven bij ESHA via de link.

 DatumTijdOnderwerp
Digitaal World Café 1Woensdag 29 ovember 202314.30- 15.30 uurLeading Sustainability. Education Expert: Myrthe Stienstra
Digitaal World Café 2Vrijdag 12 januari 20249.30-10.30 uurArtificial Intelligence in schools needs leadership (door Apple)
Digitaal World CaféWoensdag 28 februari14.30- 15.30 uurOnderwerp nog onbekend (door Apple)
Digitaal World Café 4Woensdag 27 maart14.30- 15.30 uurLeadership for Diversity. Expert: Myrthe Stienstra
Digitaal World Café 5Woensdag 24 april14.30-15.30 uur Onderwerp nog onbekend (door Apple en/of ESHA)
Digitaal World Café 6Woensdag 29 mei14.30- 16.30 uurLeading STEAM Education- Creative writing labs (doorESHA)
Digitaal World Café 7Woensdag 26 juni14.30- 15.30 uurCybersecurity an important topic for school leaders (door Apple en/of ESHA)

ESHA organiseert deze cafés op Europees niveau: alle Nederlandse schoolleiders kunnen hierbij aansluiten. Als jij als schoolleider zelf een onderwerp aan bod wil laten komen tijdens een World Café kun je met Resi van der Coer (r.vandercoer@avs.nl) contact opnemen.

Als je je registreert (zie link), dan ontvang je kalenderuitnodigingen.

Link