ESHA World café over AI op 12 januari

Kunstmatige intelligentie houdt ons allemaal bezig. Het is niet de vraag of we het willen in ons onderwijs, het is slechts de vraag hoe we AI integreren op een manier die leraren, leerlingen en onszelf als schoolleiders helpt bij het realiseren van kwaliteitsonderwijs. De internationale schoolleidersorganisatie ESHA, waar AVS mee samenwerkt op internationaal gebied en waar jij als schoolleider ook lid van bent, organiseert over dit onderwerp een digitaal World Café op vrijdagmorgen 12 januari, van 9.30 – 10.30 uur.

Tobias Schnitter geeft, namens Apple, een introductie over het onderwerp. Daarna kun je met collega’s bespreken wat je visie op het onderwerp is en hoe activiteiten op jouw school aansluiten bij de AI-ontwikkelingen.

Van januari tot en met juni is er elke maand een World Café. De thema’s zijn actueel en een expert leidt het in. Nederlandse deelnemende schoolleiders gaan in gesprek met Europese collega-directeuren. Zij wisselen ervaringen uit en doen nieuwe inzichten op. Ook is het een mooie kans om een internationaal netwerk op te bouwen.

ESHA organiseert deze cafés op Europees niveau: alle Nederlandse schoolleiders kunnen hierbij aansluiten. Wil jij als schoolleider zelf een onderwerp aan bod laten komen tijdens een World Café? Neem dan contact op met Resi van der Coer (r.vandercoer@avs.nl).

In het overzicht zie je de thema’s die aan bod komen. Je kunt jezelf hiervoor kosteloos inschrijven bij ESHA via de link. Het eerste café vond plaats op woensdag 29 november en ging over ‘leidinggeven aan duurzaamheid’.  

 DatumTijdOnderwerp
Digitaal World Café 2Vrijdag 12 januari 20249.30-10.30 uurArtificial Intelligence in schools needs leadership (by Apple)
Digitaal World CaféWoensdag 28 februari14.30- 15.30 uur ….. (by Apple)
Digitaal World Café 4Woensdag 27 maart14.30- 15.30 uurLeadership for Diversity Expert: Myrthe Stienstra
Digitaal World Café 5Woensdag 24 april14.30-15.30 uur ….(by Apple and/or ESHA)
Digitaal World Café 6Woensdag 29 mei14.30- 16.30 uurLeading STEAM Education- Creative writing labs (by ESHA)
Digitaal World Café 7Woensdag 26 juni14.30- 15.30 uurCybersecurity an important topic for school leaders (by Apple and/or ESHA)

AVS werkt op internationaal gebied samen met ESHA en is als lid aangesloten bij ESHA. Elk AVS-lid is automatisch ook lid van ESHA. AVS bezoekt het congres dat ESHA tweejaarlijks organiseert en vanuit het ESHA-netwerk zijn er veel Europese lijntjes met schoolleiders waar we regelmatig mee in contact staan.

Als je je registreert (zie link), dan ontvang je kalenderuitnodigingen.

Duurzaamheidsonderwijs

Wil je meedenken of je stem laten horen over duurzaamheidsonderwijs? Geef je dan op voor een webinar (in het Nederlands) van ESHA op 15 januari (10.30-12.00 uur) over duurzaamheid en burgerschap in po en vo.  Voor een nieuw project met SYNAPSES hoort ESHA graag wat je allemaal doet, belangrijk vindt voor de toekomst en waar geen ondersteuning nodig is. 

Link