ESHA: digitale cafés en conferentie 

De internationale schoolleidersorganisatie ESHA, waar AVS-leden ook automatisch lid van zijn, organiseert digitale cafés, waar schoolleiders vanuit heel Europa met elkaar discussiëren over onderwerpen die van belang zijn voor schoolleiders. De eerstvolgende cafés zijn op 24 mei (16.00 uur) en 30 juni (9.30 uur). Rondom de ESHA-conferentie, die plaatsvindt van 22 tot 28 oktober in Dubrovnik (Kroatië), organiseert AVS een studiereis. 

ESHA-conferentie en studiereis AVS 

Tijdens de ESHA-conferentie kun je veel leren, ervaringen delen, collegiale ondersteuning bieden en netwerken opbouwen. Naast speciale lezingen en workshops kunnen de deelnemers een bezoek brengen aan onderwijsinstellingen in de stad Dubrovnik en hoor je meer over hun schoolsystemen en het culturele en natuurlijk erfgoed van de regio Dubrovnik. Het thema van de conferentie is: schoolleiders die het verschil maken.  

Iedereen die in dit veeleisende beroep werkt, weet hoe belangrijk de rol van de schooldirecteur is en dat het leiderschap van een school een beslissende invloed heeft op de motivatie van het personeel, het schoolklimaat en indirect op het succes van de leerlingen. In dit werk staan we voor veel uitdagingen. De tweejaarlijkse conferentie is een kans voor schoolleiders om van elkaar te leren hoe we deze uitdagingen beter kunnen aanpakken en om samen een strategie te ontwikkelen waarmee schoolleiders echt een verschil kunnen maken in hun scholen en onderwijssystemen.

Digitale cafés 

Schoolleiders die geïnteresseerd zijn om met andere Europese collega’s relevante onderwerpen te bespreken, kunnen deze onderwerpen doorgeven en zich later definitief opgeven voor het digitale café.  Dit formulier kun je hiervoor invullen.  

Links