Eerste Steve Jobsschool komend schooljaar van start

Het bestuur van de Stichting Steve Jobsschool streeft er naar om per 1 augustus 2013 van start te gaan met de eerste zogenaamde ‘iPadschool’.

Het idee achter de Steve Jobsschool is dat de school niet meer een gebouw met vaste openingstijden is, maar een geheel vormt tussen een virtuele school – overal en op elk moment leren – en een fysieke school. Onderwijs en opvang zijn geïntegreerd en de school is 50 weken per jaar open tussen zeven en half zeven. Vaste schooltijden en vaste vakantieperioden zijn niet aan de orde. Alle leerlingen krijgen een iPad en kunnen daarmee verbinding leggen met de virtuele leeromgeving van de school en gebruik maken van educatieve apps. Het bestuur werkt hierbij nauw samen met O4NT, initiatiefgroep Onderwijs voor een nieuwe tijd.

De overheid heeft het concept van de Steve Jobsschool nog niet erkend. Daardoor komt de school niet voor bekostiging in aanmerking. Er is wel al een aanvraag verstuurd naar het ministerie van Onderwijs om voor het schooljaar 2014-2015 overheidsfinanciering te krijgen. Het komende schooljaar zal dus volgens het bestuur gefinancierd moeten worden uit particuliere middelen.
Ouders kunnen hun kinderen nu al aanmelden voor de Steve Jobsschool in Breda. Ook Almere, Amstelveen en Amsterdam willen in augustus van dit jaar Steve Jobsscholen starten.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.