Eerste kindersprekersevenement op 27 mei

Een twaalfjarige directeur met visie, een tienjarige die het volledig PR-beleid voor haar rekening neemt en een stressbestendige locatiemanager van acht. Kinderen zijn tot veel meer in staat dan wij  denken. Op 27 mei vindt daarom de eerste editie van Talkx plaats in Maassluis, een evenement georganiseerd door kinderen met als doel een plek creëren waar hun talenten tot bloei kunnen komen.

Initiatiefnemer Harry Timmermans, directeur-bestuurder Stichting Floréo en voorheen leraar en schooldirecteur, wil met dit evenement iedereen die met kinderen werkt inspireren en laten zien wat kinderen kunnen. Met
veertig jaar onderwijservaring heeft Timmermans geleerd hoe wijs kinderen al zijn en hoe weinig ruimte daar voor is in het huidige systeem. Timmermans: “Kinderen worden nu te vaak onderschat, volwassenen gaan uit van veronderstellingen die kinderen beperken…Als we kinderen de ruimte en het vertrouwen geven, naar ze luisteren, dan worden hun talenten pas echt zichtbaar.”

Talkx is het eerste kindersprekersevenement dat is geïnspireerd op TedxAmsterdamED, met het verschil dat Talkx wordt georganiseerd door, voor en met kinderen. De organisatie ligt in handen van een tienkoppig projectteam met kinderen uit groep zes tot en met acht. De kinderen doen alles zelf – van locatie tot sponsoring, van PR en catering tot programmering – waarbij ze worden ondersteund door een team van drie experts.

Thema’s van de speeches op 27 mei zijn angsten, dramatische gebeurtenissen, ambities, pesten en ook positieve levenservaringen. Daarnaast komen er diverse gastsprekers, zoals de zestienjarige Lisanne Vriens die haar visie op onderwijs geeft en de viertienjarige filmmaker Bram Arts.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.