Een landelijke, digitale basisbron met betrouwbare informatie voor jongeren; vanaf 1 april 2014 kunnen kinderen van 8-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar er met al hun vragen over thema’s als pesten, alcohol en roken terecht.

De informatie, gebundeld door Stichting Opvoeden.nl, is getoetst op betrouwbaarheid en toegankelijkheid door landelijke kennis- en thema-instituten. Ook worden kinderen en jongeren nauw betrokken bij het redactieproces om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten op hun belevingswereld. Gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, GGD’en, de Kindertelefoon, maar ook scholen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen kosteloos gebruik maken van de basisbron door bijvoorbeeld naar de informatie te verwijzen of door de informatie op de eigen website te plaatsen.

Oproep
Stichting Opvoeden.nl onderzoekt hoe zij jongeren structureel kan betrekken bij het redactieproces en roept schoolleiders op daarover mee te denken. Hierover kan contact opgenomen worden met de stichting via 088-1180200 of helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

Meer informatie: http://stichtingopvoeden.nl/betrouwbare-gevalideerde-informatie-voor-jongeren
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws