Duizend euro voor organisatie Lerarendag

Het Projectbureau Kwaliteit (PK) biedt elk schoolbestuur met basisscholen die meedoen aan de taal/rekenverbetertrajecten duizend euro om een Lerarendag te organiseren, met als doel dat leerkrachten elkaar ontmoeten en hun ervaringen delen.

Een schoolbestuur kan zo´n dag zelf organiseren met behulp van een toolkit `Hoe organiseer ik een Lerarendag?´ Maar het is ook mogelijk met het geld experts in te schakelen voor de organisatie. Een Lerarendag kan lokaal of regionaal georganiseerd worden. In beide gevallen wordt in het programma gebruik gemaakt van succeservaringen van andere scholen. Behalve een Lerarendag kunnen besturen ook een scholentoer organiseren. Leerkrachten gaan dan een dag een kijkje nemen op een andere school die al ervaring heeft opgedaan met een verbetertraject. Tot slot kunnen leerkrachten digitaal met elkaar in contact gebracht worden, met eventueel een netwerkbijeenkomst daaraan gekoppeld. Er wordt een prijs uitgeloofd voor de meest geslaagde Lerarendag van 2009/2010.

Scholen hebben inmiddels van het Projectbureau Kwaliteit informatie ontvangen over deze activiteiten. Zie ook http://www.schoolaanzet.nl/.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.