Voor middelbare scholen komt er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Dat melden de NOS, RTL en nu.nl. Volgens verschillende bronnen geeft de onderwijssector aan middelbare scholen het advies dat leerlingen in de gangen, de aula en de kantine een mondkapje op moeten zetten. Het ministerie van Onderwijs zou zich erin kunnen vinden. Het advies geldt niet voor de lessen.

Het onderwijs wil dus zelf dat scholieren mondkapjes dragen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Minister Slob wilde eerst niet verdergaan dan mondkapjes voor leerlingen vanaf 16 jaar. Maar na aandringen van de onderwijssector gaat die leeftijdsgrens nu van tafel.

Publieke binnenruimtes

Op 30 september maakte premier Rutte in de Tweede Kamer bekend dat er een dringend advies komt om in publieke binnenruimtes een mondkapje te gaan dragen. Dan gaat het om winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen, behalve als je daar zit. Maar hij voegde eraan toe dat allerlei vragen nog moeten worden uitgewerkt en dat het kabinet daar vrijdag uitsluitsel over wil geven.

Rutte pleitte er woensdag in de Kamer nog voor om het advies voor het dragen van een mondkapje niet op scholen in te voeren. Maar hij zei toen ook dat minister Slob permanent met de onderwijssector praat en dat er “altijd nieuwe inzichten kunnen ontstaan”.

Zodra meer officieel bekend is, laat de AVS dit weten via haar kanalen.

Links

Gerelateerd nieuws