Klassen (groep 5, 6 en 7) die meedoen aan de landelijke muziekwedstrijd van Meer Muziek in de Klas maken kans op een optreden met de allergrootste schoolband voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. Filmpjes moeten uiterlijk 14 mei binnen zijn.

Bedenk als klas een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier ervan af spat. Film de act en stuur het filmpjes uiterlijk 14 mei op.

Klassen die worden geselecteerd voor de auditieronde krijgen ondersteuning van een Vliegende Brigadier, een enthousiaste vakleerkracht muziek. De klassen gaan de strijd met elkaar aan binnen hun eigen provincie. Per provincie gaan drie klassen door naar het nieuwe familieprogramma van AVROTROS Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro. Klassen die niet doorgaan, krijgen sowieso een gratis workshop muziek voor het hele leerkrachtenteam. Dus meedoen geeft het muziekonderwijs op je school gegarandeerd een boost.

Voor de twaalf winnaars van de shows is de hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. 

Aftermovie symposium
Op 22 maart vond het symposium Morgen Meer Muziek in de Klas plaats op Paleis Noordeinde, georganiseerd door de AVS, PO-Raad en de Onderwijscoöperatie. AVS-voorzitter Petra van Haren zat in de organisatie van dit symposium namens de AVS en AVS-adviseur Paul van den Heuvel verzorgde daar een workshop. Koningin Maxima was hierbij aanwezig en bedankt in haar speech ook de AVS voor haar rol. Er is een aftermovie gemaakt van dit symposium, die nu te zien is op youtube (zie link).

Links

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd