De cao-partijen (AOb, CNV, AVS, FvOv, FNV Overheid en PO-Raad) zijn begin december 2018 gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Deze partijen vinden het belangrijk om de personeelsleden in de po-sector daarbij te betrekken, omdat zij degene zijn die in de praktijk met de afspraken te maken hebben. Op de NOT kunnen schoolleiders meepraten over de cao van de toekomst. Hoe maken we het beroep en de sector aantrekkelijk om in te werken?

Een veel besproken onderwerp is het personeelstekort. De vraag is: hoe kunnen de partijen het beroep nog aantrekkelijker maken voor de huidige personeelsleden en de nieuwe lichting? Hoe kan ervoor gezorgd worden dat personeelsleden langere tijd in de sector actief blijven? Maar ook: hoe kunnen medewerkers gezond hun werkzaamheden verrichten? Met andere woorden: wat heeft u hiervoor nodig?
 
Tijdens de NOT 2019 krijgen de belangstellende deelnemers deze en andere vragen voorgeschoteld. In korte interactieve sessies gaan de AVS en de andere cao-partijen graag met u in gesprek. Gespreksleiders Sofie van den Enk en Joep Stassen leggen u een aantal prikkelende stellingen voor. Na iedere stelling krijgt u de kans om de meningen van anderen in de zaal te verkennen en met hen van gedachten te wisselen. Met alle ideeën gaan de cao-partijen van het primair onderwijs aan de slag tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao. Alle cao-partners, PO-Raad, AOb, CNV Onderwijs, FvOv en AVS, zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. En dat is nog niet alles, aan het einde van iedere sessie vindt er ook een loterij plaats. 
 
Aan de ingang van de Jaarbeurs worden flyers uitgedeeld over deze sessies. De inhoud van deze flyer (zie download) kunt u gebruiken om u voor te bereiden op deze interactieve bijeenkomsten.

Woensdag 23 januari
Gespreksleider: Joep Stassen
Locatie: Mission zaal
Tijden: 13.00 uur en 14.00 uur
 
Vrijdag 25 januari
Gespreksleider: Sophie van den Enk
Locatie: Theaterzaal 10, hal 3
Tijden: 12.30 uur
 
Zaterdag 26 januari
Gespreksleider: Sophie van den Enk
Locatie: Theaterzaal 10, hal 3
Tijden: 12.30 uur
 
Wilt u bijdragen aan de verbetering van uw vak of heeft u een dringende vraag aan onze cao-onderhandelaar of een vertegenwoordiger van de andere cao-partners? Dat kan. Vanuit de AVS is per sessie één van de cao-onderhandelaars aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet noodzakelijk, u bent welkom! Toegang tot de NOT kunt u (gratis) krijgen als u zich registreert via: www.not-online.nl

 

Links

Downloads

Gerelateerd nieuws

  • Doorstroom vmbo-havo en havo-vwo wettelijk geregeld

  • Aanmelden Innovatietraject nieuwe schooljaar voor vo-scholen

  • Corona-protocol volledige heropening voortgezet onderwijs

  • Quarantaine na vakantie geen geldige reden voor schoolverzuim