Docent van Herbert Vissers College wint Onderwijs Pioniers-trofee

Evert-Jan Oppelaar, vo-docent aan het Herbert Vissers College in Haarlemmermeer heeft de Onderwijs Pioniers-trofee gewonnen. Hij won met het initiatief ‘De Docent als architect, als chefkok, van zijn eigen les.’

De prijs, 500 euro en een jaar lang begeleiding van de coaches Onderwijs Pioniers, werd op 22 mei in Amersfoort uitgereikt door jury-voorzitter Andrew Niemeijer, voormalig Leraar van het Jaar. Oppelaar ontwerpt, samen met een aantal collega’s, zelf zijn eigen lessen in plaats van de lesboeken te volgen. Zijn leerlingen zijn enthousiast, geven feedback en vinden de eigen lessen van Oppelaar en zijn collega’s veel gevarieerder en creatiever.

Op de vijfde feestelijke editie van Onderwijs Pioniers hebben 42 pionierende leraren uit po, vo en mbo hun diverse initiatieven gepresenteerd in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De initiatieven varieerden van filosoferen op de basisschool tot duurzaam onderwijs in het vo. De ideeën laten zien dat veel leraren kansen zien om beter samen te werken, kennis te delen, aan vernieuwing te werken en meer onderwijskundig leiderschap in het onderwijs te brengen.

Onderwijs Pioniers, georganiseerd door de Onderwijscoöperatie in samenwerking met enkele andere organisaties, vormt een springplank voor bevlogen leraren die de leiding willen nemen over vernieuwing van hun eigen werkomgeving.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.