Volgend weekend in Kader: wat als jij de minister van Onderwijs wordt?

Wat als jij de nieuwe minister van Onderwijs wordt: waar ga je op beknibbelen en waar investeer je fors in? In de nieuwste editie van KADER laten we schoolleiders niet alleen dromen over hun ideale onderwijssysteem, we hebben het ook over geld en leerprestaties, de NP Onderwijsgelden, het creëren van een prima leerklimaat op jouw school en armoede.

In deze tijd hebben schoolleiders met zo óntzettend veel te dealen. Naast het oplaaien van de coronapandemie voelen leidinggevenden in het onderwijs steeds meer de gevolgen van de lerarentekorten. Alle financiële ruimte in de vorm van NP Onderwijsgelden verdampt als je niemand meer hebt om voor de klas te staan. Ondertussen groeien de zorgen om achterstanden en dalende leerprestaties, die al voor corona niet mals waren, maar nu groter lijken dan ooit. Wat is ervoor nodig om het tij te keren? Ligt de oplossing in nóg meer geld? Schoolleiders en hoogleraren geven hun visie.

Daarnaast nemen we in deze editie van KADER afscheid van voorzitter Petra van Haren, die per 1 januari overstapt naar de European School Heads Association (ESHA). Ze blikt terug op acht jaar leiderschap. Waar is ze trots op? Wat had ze liever anders gezien? En uiteraard houdt KADER je net als elke editie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs, besteden we aandacht aan veranderingen op de werkvloer en helpen we je graag verder met je persoonlijke ontwikkeling.

Ben je lid van de AVS? Dan verschijnt de nieuwste editie van KADER (voorheen Kader Primair) op 3 december vanzelf op je deurmat. Nog geen lid maar wel interesse in KADER? Word lid! Dan ontvang je KADER gratis met daarin de nieuwste ontwikkelingen rondom leiderschap op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.