Dit weekend in Kader Primair: wat te doen met 8500 miljoen?

En ineens was er 8,5 miljard voor het onderwijs, bedoeld om in de corona-periode opgelopen achterstanden te lijf te gaan. Een berg geld, maar of er voldoende tijd, overzicht en leerkrachten zijn om het duurzaam, verantwoord en op de juiste plaatsen uit te geven – liefst met structureel effect, ondanks het incidentele karakter – is de vraag. Schoolleiders delen hun visie en eerste plannen; het ‘Onderwijs-OMT’ stelt zichzelf beschikbaar voor advies over effectieve interventies.

Verder in dit nummer: Inspecteur-generaal Alida Oppers uit haar zorgen over de basisvakken en kansenongelijkheid, maar put hoop uit breed draagvlak voor deze twee grootste thema’s van de onlangs verschenen Staat van het Onderwijs 2021. En we blikken terug op de Week van de Schoolleider, inclusief het eerste digitaal gehouden AVS Schoolleiderscongres, waar de Innovatieve Schoolleider van het Jaar verkozen werd.

Dat en nog veel meer lees je in de mei-editie van hét vakblad voor leidinggevenden in het funderend onderwijs.

AVS-leden en abonnees ontvangen Kader maandelijks op de mat. Nog geen lid? Word lid en ontvang voortaan ook ieder maand een kersvers exemplaar in de brievenbus!