Dit weekend in Kader Primair: de grote oversteek

Te vroege selectie, te snel in een hokje, te moeilijk switchen en stapelen: nog steeds kent de overgang van primair naar voortgezet onderwijs de nodige knelpunten en afbreukrisico’s. Met onder andere meer kansenongelijkheid en segregatie als gevolg. De Onderwijsraad adviseert een driejarige brugklas als oplossing, maar stuit op veel weerstand uit het veld. Tienerscholen (10-14 jaar) proberen de overgang te versoepelen met behulp van teambevoegdheid, waarbij po- en vo-leerkrachten samenwerken. En sommige scholen en besturen streven naar een volledig vloeiende ononderbroken schoolloopbaan – we bezochten er twee van.

Verder in deze Kader Primair: het belang van bewegen, de veiligheid van leerlinggegevens en de laatste ontwikkelingen omtrent het NP Onderwijs. Dat en nog veel meer lees je in de juni-editie van hét vakblad voor leidinggevenden in het funderend onderwijs.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij ook KADER op de deurmat hebben? Word ook lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.