Dit weekend in Kader: Elke school een directeur

Het klinkt zo vanzelfsprekend dat elke school een directeur heeft en toch wordt dat steeds mínder vanzelfsprekend. Het aantal schooldirecteuren in Nederland daalt gestaag en een stijging zit er in de nabije toekomst niet aan te komen. In de nieuwste editie van KADER, die omstreeks 5 november uitkomt, luiden we niet alleen de noodklok maar kijken we vooral naar mogelijke oplossingen. Want elke school verdient een eigen directeur!

Het tekort aan schoolleiders is al aanzienlijk en zal voorlopig niet dalen. Een groot aantal collega’s gaat binnenkort met pensioen en de nieuwe generatie lijkt niet trappelen om in hun voetsporen te treden. Waarom eigenlijk niet? Ligt dat aan het salaris of het gebrek van waardering? Hoe gaan we het tij keren? Sommige scholen zijn al met een ‘kweekvijvertraject’ gestart, waar ze eigen talent een kans geven om zich te ontpoppen tot volleerde schoolleiders. Zij hebben aan leidinggevenden geen tekort. Of moet je toch maar een beroep doen op interim-schooldirecteuren? Zij zijn in opkomst in het onderwijs. Maar zijn ze ook de oplossing voor groeiende gebrek aan schoolleiders of houden ze die juist in stand?

En uiteraard houdt KADER je net als elke editie weer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs, besteden we aandacht aan veranderingen op de werkvloer en helpen we je graag verder met je persoonlijke ontwikkeling.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.