Dit kun je als schoolleider doen tijdens de staking op 6 november

Op 6 november gaan de scholen dicht om de politiek te overtuigen dat investeringen nodig zijn. De AVS vraagt uw steun om zo een krachtig schoolleidersgeluid te laten horen. Met een speciale Amerikaanse School(leiders)bus rijden we van Amsterdam naar Den Haag. We vragen zoveel mogelijke schoolleiders om in de middag naar de plenaire vergadering bij de Tweede Kamer te komen. Daar is ook AVS-voorzitter Petra van Haren.

Gaat u met uw team staken op één van de regionale manifestaties? Ook in Leeuwarden, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Oost-Nederland, waar samen met andere bonden activiteiten worden georganiseerd, zijn AVS-vertegenwoordigers. Zij delen aan leden rode actiesjaals uit, zodat we als schoolleiders herkenbaar zijn.
 
1. Kom als schoolleiders samen in Den Haag (of reis mee met de schoolleidersbus naar Amsterdam)
De AVS vraagt schoolleiders het Tweede Kamerdebat over de onderwijsbegroting bij te wonen. We mogen daar absoluut geen spandoeken meenemen of andere actie-uitingen doen. Maar voor of na het debat willen we Kamerleden een ‘Gratis tips van schoolleiders voor regeringsleiders’ aanbieden. We gebruiken daarvoor uw antwoorden uit onze september-peiling op de vraag ‘Als ik minister van OCW was dan…’
 
Naast de Tweede Kamer, op Het Plein, staat het glazen ‘Investeer in Onderwijs-huis’. Vanaf dit huis wordt de hele actie gecoverd en zenden we beelden uit. We zijn daar klein, maar duidelijk zichtbaar. Er is geen demonstratie of manifestatie. Namens de AVS is Petra van Haren in de middag in Den Haag.
 
Voor leden van de AVS hebben we een Amerikaanse School(leiders)bus die start in Den Haag, dan naar Amsterdam gaat en vervolgens eindigt in Den Haag. Er is in de bus plaats voor 40 schoolleiders. Wilt u mee in de bus? Mail dan snel naar secretariaat@avs.nl. Als de bus vol zit, kunt u ons eventueel ook per auto volgen.

7.30 uur Vertrek uit Ridderkerk
8.15 uur    Tussenstop op Station Voorburg (opstapplaats, gratis parkeren)
9.00 uur   Aankomst op De Dam in Amsterdam
12.30 uur  Vertrek uit Amsterdam
12.30 uur  Aankomst op Het Plein en Binnenhof in Den Haag
16.00 uur  Vertrek uit Den Haag

2.  Kom naar één van de manifestaties bij jou in de buurt
Er worden door heel Nederland regionale bijeenkomsten georganiseerd. Op deze manifestaties kunnen schoolleiders samen met leraren naar de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer kijken en op social media hun mening plaatsen.
 

Manifestatie op de Dam Amsterdam

Op het podium komen de Amsterdamse wethouder en collega’s uit het onderwijs langs. Er is muziek en de manifestatie wordt in goede banen geleid door cabaretier Dolf Jansen. We verzorgen een programma voor en door mensen uit het onderwijs. Onderwijswethouder van Amsterdam, Marjolein Moorman (PVDA), is aanwezig om te spreken over de problematiek die ze ziet in haar stad. AVS-voorzitter Petra van Haren zal de schoolleiders toespreken. De AVS is herkenbaar door felgele hesjes, rode actiesjaals en de Schoolleidersbus (als we die op De Dam kunnen krijgen).

Programma

09.30 uur Aanloop met muziek
10.00 uur  Start programma door Dolf Jansen
– Gesprek met de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA)
– Gesprekken met mensen uit het onderwijs
– Muziek
12.00 uur Afsluiting (let op: om 11.30 uur vertrekt de Schoolleidersbus naar Den Haag)

Namens de AVS is voorzitter Petra van Haren in Amsterdam.
 

Manifestatie in WTC Expo Leeuwarden

Voor de regio Noord-Nederland is er een manifestatie in het WTC Expo aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. Er is een programma voor en door mensen uit het onderwijs, ook de ouders zijn vertegenwoordigd. De inhoudelijke optredens wisselen we af met swingende muziek.
 

Programma

10.30 uur Inloop met muziek
11.00 uur Start programma
– Uitzendingen rondom het debat over de onderwijsbegroting
– Muziek
– Schoolleiders, leraren, OOP'ers, leerlingen en ouders op het podium
13.00 uur Einde van het programma

Namens de AVS is vice-voorzitter Ingrid Doornbos in Leeuwarden.
 

Manifestatie in De Effenaar in Eindhoven

Tijdens de staking op 6 november is er voor de regio Zuid-Nederland een kleine manifestatie in poppodium de Effenaar, Dommelstraat 2 in Eindhoven. De zaal biedt plaats voor een beperkt aantal mensen, maar je kunt het programma ook buiten volgen. De inhoudelijke gesprekken wisselen we af met swingende muziek van de lokale band ‘Say Cheese’.
 
Programma
 

10.45 uur Inloop
10.55 uur Start programma
– Uitzendingen rondom het debat over de onderwijsbegroting
– Optredens van ‘Say Cheese’
– Vraaggesprekken met mensen uit het onderwijs
13.15 uur Afsluiting

Namens de AVS is adviseur Tom Roetert in Eindhoven.

Venlo

10:00 uur Stoet van Koninginneplein 2 naar het Stadhuis van Venlo
Op het Stadhuisplein zijn een aantal sprekers uit het onderwijs. Iedereen die onderwijs een warm hart toe draagt is welkom. De laatste informatie vind je hier.

Rijdende manifestaties in Oost-Nederland

n Oost-Nederland maken we een toer door verschillende provincies en komen we langs vier steden: Almere, Enschede, Zwolle en Arnhem. In alle steden is er een kleine bijeenkomst op een centraal plein. Kom naar één van locaties bij u in de buurt en praat met onderwijscollega’s over de problemen waar u tegenaanloopt.

Plaats Tijden Locatie
Almere bijeenkomst met mobiel podium van 10.00 – 11.00 uur parkeerterrein Sportcentrum, Pierre de Coubertinplein 4
Enschede bijeenkomst met mobiel podium van 10.00 – 11.00 uur parkeerplaats tussen Vakschool Diekman, J.J. van Deinselaan 32 en Diekmanhal, J.J. van Deinselaan 22
Zwolle bijeenkomst met mobiel podium van 13.00 – 14.00 uur parkeerterrein IJsselhallen, Rieteweg 4
Arnhem bijeenkomst met mobiel podium van 13.00 – 14.00 uur marktplein bij het Provinciehuis, Markt 11

Namens de AVS is adviseur Harry van Soest aanwezig.