The Walt Disney Company Netherlands en Schooljudo gaan intensief samenwerken om met het vernieuwde Schooljudo-programma nóg meer in de belevingswereld van basisschoolkinderen te kruipen. Vanaf oktober worden de kinderen uitgedaagd om in de jungle van Tarzan of Mowgli te werken aan Skills for Life met judo als middel.

De start van de samenwerking is gelieerd aan de lancering van het nieuwe Schooljudo lespakket. Vanaf eind september kunnen scholen kiezen voor een doorlopende leerlijn voor meerdere jaren. Ieder jaar staat daarin één van de zes waarden centraal; Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid en Discipline. In jaar één wordt gestart met vertrouwen. Aan de hand van de avonturen van Disney’s Tarzan en Mowgli in de Jungle (onder- en middenbouw) en Disney’s The Jungle Book (bovenbouw) leren kinderen de betekenis van de Schooljudo-waarde ‘vertrouwen’.

schooljudo-wb.jpg

Nieuw bij Schooljudo is dat leerkrachten een waardenworkshop krijgen. Daarnaast krijgen alle deelnemende scholen toegang tot een online toolbox waarin zij inspiratie vinden om de waarden tot leven te brengen in de klas of op het speelplein. Het koppelen van de waarden van Schooljudo aan Disney karakters en films moet zorgen voor een compleet (sociaal-emotioneel) lespakket voor een gezonde school en een gezonder leven. Ook het verbeteren van de sociale veiligheid in en rondom de klas is een primair doel.

Afgelopen jaar bereikte Schooljudo 40.000 kinderen in Nederland, met een hoge waardering voor het programma (gemiddeld met een negen) door leerkrachten. De ambitie is groot; één miljoen basisschoolkinderen middels Schooljudo Skills for Life meegeven.  

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd