Derde fase invoering PGN komt eraan

Het primair onderwijs is bijna klaar met eerste twee fasen van de invoering van het persoonsgebonden nummer (PGN of `Onderwijsnummer´). Tijdens de PGN-scan fase 1 en 2 zijn scholen begeleid en ondersteund door projectorganisatie PGNPO. In de naderende fase 3 gaan scholen hun leerlingenadministratie rechtstreeks uitwisselen met BRON, het Basisregister Onderwijs bij de IB-Groep. Deze uitwisseling is straks de enige grondslag voor de bekostiging van scholen.

Binnen een jaar zullen alle scholen in het po zich gaan aansluiten op BRON. Scholen worden begeleid bij deze aansluiting, maar zullen ook zelf tijd moeten investeren. Een BRON-website met een uitgebreide kennisbank, een stappenplan en een handboek helpen hen bij de daadwerkelijke aansluiting. Ook ontvangen alle scholen met enige regelmaat een nieuwsbrief. Op de NOT 2009 kunnen scholen zich laten informeren over aansluiten op BRON (hal 8, stand E090). In een speciale foyer wordt onder meer in beeld gebracht welke gegevensstromen in en uit BRON gaan en wat er met die gegevens gebeurt.

Meer informatie: www.avs.nl/dossiers/onderwijsnummer

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.