Denk mee over rol en positie schoolleiders

In klankbordgroep Funderend onderwijs

Onze beleidsadviseurs Lianne ter Steeg en Lambert van der Ven zijn regelmatig in overleg om de rol en positie van de schoolleider bij allerlei beleidstafels bij het ministerie van OCW te versterken. Vanuit die samenwerking pleiten wij voor het rechtstreeks betrekken van schoolleiders uit het veld bij overleg over de ontwikkeling van ons onderwijs. Er is nu een kans om op structurele wijze mee te praten over Funderend Onderwijs in een klankbordgroep van OCW. Reageren kan tot 28 mei a.s.

In september 2024 trapt OCW een nieuwe reeks bijeenkomsten af van de klankbordgroep Funderend Onderwijs (FO). Als schoolleiders uit het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs kan je op deze functie solliciteren. Wil jij meedenken op landelijk niveau over de vorm, rol en toekomst van het schoolleiderschap? Weet jij goed uit te leggen waar jij als schoolleider, jouw school en onderwijspersoneel behoefte aan hebben? Kijk dan of deze vacature wat voor je is.

Wil je, laagdrempeliger, met AVS meedenken in commissies over een sterke positie van schooldirecteuren? Kijk dan op onze website.