Wilt u kennismaken met het concept van de Sterrenschool? Discussieer mee over deelthema´s als personeel, ict, onderwijsconcept, financiën en huisvesting. Maak met ons de stap van droom via visie, naar plan en realisatie van de Sterrenschool!

Deze informatie- en discussiebijeenkomst is bedoeld voor directeuren, bovenschools-directeuren besturen en toezichthouders. Het maximaal aantal deelnemers is dertig personen.

Data en locaties
4 maart 2009 – Hotel Drachten (v.d. Valk), Zonnedauw 1, Drachten

11 maart 2009 – Regardz Meeting Center Zilveren Toren, Stationsplein 51-53, Amsterdam

18 maart 2009 – Golden Tulip Victoria, Woeste Hoefweg 80, Apeldoorn

25 maart 2009 – Van der Valk Motel De Wouwse Tol, Mastendreef 85, Bergen op Zoom / Roosendaal

1 april 2009 – Regardz Meeting Center Gele Kegels, Kennedyplein 1-5, Eindhoven

Alle bijeenkomsten zijn van 16:00 tot 20:00

Aanmelden
Voor deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden op de website van SBO

Meer informatie over de Sterrenschool:
De Sterrenschool is een nieuw denkconcept voor het primair onderwijs. Is het mogelijk om kwalitatief goed onderwijs te verzorgen met anders opgeleid of zelfs minder personeel?  De hoofdconclusie van deze denkexercitie is dat het primair onderwijs meer kwaliteit kan leveren dan nu tegen het huidige kostenniveau. Ouders en kinderen kunnen meer waarde krijgen voor de publieke onderwijseuro, die nu via de schatkist aan de scholen wordt uitgekeerd. Of, anders geformuleerd: schoolorganisaties kunnen het rendement op de publieke onderwijseuro sterk verhogen. In plaats van het huidige driesterren onderwijs kan voor hetzelfde geld vijfsterren onderwijs worden aangeboden.

De 5 sterren van De Sterrenschool
De school is het hele jaar open
De Sterrenschool is het hele jaar open. Ouders kunnen zelf kiezen of ze hun kind vier of vijf dagen per week naar school laten gaan. Ook vakanties en vrije dagen kunnen, binnen grenzen, zelf worden gekozen. Daarom combineert De Sterrenschool makkelijker met werktijden van ouders en het privéleven en geeft personeel van de school een flexibele invulling van de jaartaak.

Eén adres voor alle kinderdiensten vanaf nul jaar
De Sterrenschool levert een scala aan diensten voor kinderen vanaf nul jaar: van de crêche voor de kleinsten, via primair onderwijs en kinderopvang tot een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs. Alle diensten worden aangeboden binnen hetzelfde klimaat en dezelfde cultuur, waardoor kinderen spelen, leren en opgroeien in een stabiele omgeving. Kinderen krijgen op De Sterrenschool gezond eten en drinken.

Maatwerk voor ieder kind
De Sterrenschool werkt met een onderwijsconcept dat afhankelijk van de context van de school zélf `op maat´ gemaakt kan worden. Een sociale school, waarin veel in groepen en individueel wordt gewerkt. Tempo, leerstijl, oefenen – kinderen verschillen van elkaar. Daarom werkt De Sterrenschool met individuele leerlijnen en wordt veel gebruik gemaakt van met e-learning, in het eigen tempo van de leerling. Omdat kinderen jong op De Sterrenschool komen, worden (leer)achterstanden vroeg ontdekt en opgelost.

Uitblinken in rekenen, taal en lezen
Op De Sterrenschool wordt veel gespeeld en gesport. In combinatie met het gezonde eten en drinken helpen we zo zwaarlijvigheid te voorkomen. Ook voor creatieve vakken is er ruimte. Maar de nadruk ligt bij De Sterrenschool op rekenen, taal en lezen. Daar zijn ook HBO+ en/of academisch opgeleide vakleerkrachten voor. In die vaardigheden ligt de sleutel tot succes in het vervolgonderwijs. Zwakke leerlingen kunnen daarom ook meer uren naar school komen dan anderen.

Binding met de buurt
De Sterrenschool heeft een sterke binding met de buurt. De faciliteiten van de school – de mediatheek, de ruimtes, de maaltijdservice om een paar voorbeelden te noemen – staan open voor gebruik door buurtbewoners. Delen van het curriculum van de school worden vastgesteld na overleg met de belanghouders in de omgeving.

www.desterrenschool.nl
Informatie op de website van SBO

U kunt het boek over de Sterrenschool bij de AVS bestellen

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws