Dekker wil elke school van snel internet voorzien

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs streeft ernaar dat alle scholen in Nederland over snel internet beschikken. Met name op het platteland kampen sommige scholen nog met traag internet. Het Doorbraakproject Onderwijs en ICT onderzoekt om hoeveel scholen het gaat. Dit schrijft de bewindsman in een reactie op vragen van de Kamerleden Voordewind (ChristenUnie) en Bisschop (SGP).

In zijn brief geeft de staatssecretaris aan dat de capaciteit van internetverbindingen sterk verschilt per school. Vooral in landelijke gebieden zijn er scholen waar de maximaal beschikbare capaciteit van het netwerk te laag is voor de huidige behoefte van de school. Volgens Dekker beschikken de meeste scholen echter over voldoende bandbreedte, dus snel internet. Hij baseert zich hierbij op het onderzoek van het Doorbraakproject Onderwijs en ICT, dat ook een inschatting maakt van de kosten om scholen aan te sluiten die nu nog geen toegang hebben tot snel internet. “Op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten is mijn indruk dat veel scholen op dit moment toekunnen met de internetsnelheden die de markt biedt.” Binnen dit project streeft hij ernaar “dat iedere school in 2017 in staat is om de voor hem best werkende oplossing te realiseren.”

Samen met de sectorraden en het ministerie van Economische Zaken wil hij bekijken of er een gezamenlijke aanpak te creëren is die alle scholen van snel internet kan voorzien, onafhankelijk van de locatie van de school.

De onderzoeksresultaten en de vervolgactiviteiten komen beschikbaar op de website van het Doorbraakproject.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.